Browar Belgia otrzymał certyfikat HACCP
Na początku maja br. zakończył się w Browarze Belgia audyt certyfikacyjny, w wyniku którego firma otrzymała certyfikat potwierdzający zgodność systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP z normą duńską
Zakresem certyfikacji zostały objęte następujące działania: projektowanie, produkcja, rozlew, sprzedaż i dystrybucja produktów własnych i klienta oraz produkcja, rozlew, dystrybucja i komercjalizacja produktów klienta oraz licencjonowanych. - Nasz system kontroli jest zbudowany w sposób, który pozwoli uniknąć wszelkich rozczarowań ze strony klienta oczekującego produktu wysokiej jakości - absolutnie bezpiecznego i prawidłowo przygotowanego - mówi Aleksander Chmielewski, dyrektor generalny Browaru Belgia. - Certyfikat HACCP potwierdza bezpieczeństwo produkowanych przez nas produktów. Audyt certyfikacyjny został przeprowadzony przez firmę Bureau Veritas Quality International.
System HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points - Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli) to system zarządzania bezpieczeństwem żywności chroniący zarówno interesy konsumenta przez zwiększenie bezpieczeństwa nabywanych przez niego produktów jak i interesy producenta, który prowadząc w odpowiedni, udokumentowany sposób proces produkcyjny w oparciu o zasady HACCP jest w stanie udowodnić, że zrobił wszystko, aby uzyskać bezpieczny dla konsumenta produkt.
Dołącz do dyskusji: Browar Belgia otrzymał certyfikat HACCP