SzukajSzukaj
dołącz do nas Facebook Google Linkedin Twitter

Reporter "szuka sensacji" na fermie kurczaków. To kampania Krajowej Rady Drobiarstwa

Na zlecenie Krajowej Rady Drobiarstwa ruszyła ogólnopolska kampania promująca mięso kurczęce.

Kampania utrzymana jest w konwencji dziennikarskiej, edukującej konsumentów w zakresie bezpieczeństwa i wysokiej jakości mięsa z kurczaka oraz przestrzegania przez producentów drobiu restrykcyjnych norm i procedur unijnych. Główny bohater to reporter "poszukujący sensacji" podczas wizytacji na fermie drobiu.

- Krąży tyle sensacji o jakości polskiego kurczaka. Czas to sprawdzić - zapowiada w reklamie reporter.  Okazuje się, że zwierzęta mają na fermie dobre warunki, żywność i świeżą wodę.

Jak informują twórcy kampanii, "jednocześnie podkreśla ona troskę o dobrostan zwierząt, z naciskiem na lokalną, polską produkcję".

Kampania potrwa do 30 października br. i swoim zasięgiem obejmie ogólnopolskie stacje telewizyjne i radiowe, a także akcje lokowania produktu.

Za realizację projektu odpowiada agencja reklamowa Brandcomm Polska, która jest również autorem koncepcji kreatywnej spotów reklamowych do radia i telewizji.

Kampania ruszyła kilka dni po doniesieniach Wirtualnej Polski i Onetu na temat wielkiej afery w branży drobiarskiej. Firma z siedzibą w Poznaniu sprzedawała producentom pasz, tłuszcze techniczne służące m.in. do produkcji paliwa jako tłuszcze spożywcze, które trafiały do pasz dla kur.  W związku z aferą, Centralne Biuro Śledcze Policji zatrzymało czworo przedstawicieli producenta składników pasz.

Dołącz do dyskusji: Reporter "szuka sensacji" na fermie kurczaków. To kampania Krajowej Rady Drobiarstwa

2 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
Gość
zaklinanie rzeczywistości?
0 0
odpowiedź
User
Tomek
Chów klatkowy powinien być zakazany, mięso znacznie opodatkowane, wtedy tylko kurczaki z małych naturalnych zagród w wysokiej cenie, plebs nie musi tyle żreć tanio, świat idzie do przodu i nie musimy robić holocaustu dla zwierząt
0 0
odpowiedź