Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2016-02-08

A A A POLEĆ DRUKUJ

Daj się zaskoczyć MAGGI!

Przyprawy w płynie MAGGI nie trzeba nikomu przedstawiać! Ale czy wiesz, że dzięki niej podkreślisz smak nie tylko tradycyjnych zup? Przyprawa w płynie MAGGI ma zdecydowanie więcej różnorodnych zastosowań i idealnie sprawdzi się w przypadku większości naszych kulinarnych pomysłów na przykład na drugie dania! Możemy dodawać ją do sosów, potraw mięsnych, warzywnych, marynat czy dipów… Możliwości jest naprawdę wiele. Zainspiruj się naszymi propozycjami, daj się zaskoczyć i odkryj nowe oblicze swoich MAGGIcznych dań!

  • Przyprawa w płynie MAGGI - gości na polskich stołach od wielu lat i doskonale sprawdza się także w potrawach z dzisiejszej kuchni. Podkreśla smak nie tylko zup, ale też innych potraw takich jak zapiekanki, kotlety, farsze czy omlet. Maggi dopełni smak każdej potrawy. Przekonaj się i odkryj różnorodność jej zastosowania w codziennym gotowaniu
  • Średnia cena rynkowa: Przyprawa w płynie MAGGI (200g) ok 2,75 PLN

Większość z nas nie wyobraża sobie smaku niedzielnego rosołu bez Przyprawy w płynie MAGGI, która znana jest w naszej kuchni od pokoleń. Prawie w każdym polskim domu znajdziemy charakterystyczną, ciemną butelkę, która przyowłuje w nas wspomnienia smaków z dzieciństwa. Nie wszyscy jednak wiemy, że Przyprawa w płynie MAGGI to niezastąpiony dodatek nie tylko w przypadku zup. Możemy dodawać ją do dań mięsnych, ryb, sosów, a nawet sałatek, wydobywając z każdego dania głębię smaku i aromatu! Daj się zaskoczyć i przekonaj się, że Przyprawa w płynie MAGGI idealnie podekreśli smak codziennych potraw, także tych ze współczesnej kuchni. Jeśli brakuje Ci pomysłów na oryginallne dania polecamy zainspirować się naszymi propozycjami i przygotować bliskim prawdziwą MAGGIczną ucztę!


Wielbicielom oryginalnych dań z piekarnika z pewnością posmakuje faszerowana ryżem, mięsem mielonym i warzywami czerwona papryka. Aby przygotować tą pyszną potrawę wystarczy odciąć górną część papryki od strony ogonka i wydrążyć pestki. Górną część zostawiamy do przykrycia podczas zapiekania. Następnie przygotwujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a koper włoski rozcieramy w moździerzu. Pomidory pozbawiamy skórki i gniazd nasiennych, a pozostały miąższ kroimy w drobną kostkę. Później w misce mieszamy ryż z mięsem, koprem, cukinią startą na tarce, pomidorami i serem i doprawiamy Przyprawą w płynie MAGGI oraz odrobiną pieprzu do smaku. Papryki wypełniamy farszem, przykrywamy odkrojonymi częściami papryki i skrapiamy całość oliwą. Tak przygotowane warzywa zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 50 minut i gotowe! Jeżeli masz taką fantazję – przepis na warzywa z farszem możesz urozmaicić też własnymi składnikami. Smacznego!


Na pyszne obiadowe, nie tylko niedzielne danie idealną propozycją są pyszne faszerowane udka z kurczaka. Do przygotowanie tej smacznej potrawy potrzebujemy 4 udka z kurczaka, filet z kurczaka, połowę czerwonej papryki, 2 łyżki masła, pieprz do smaku, Przyprawa ZIARENKA SMAKU Uniwersalne WINIARY i oczywiście Przyprawa w płynie MAGGI. Przygotowania zaczynamy od usunięcia kości z udek i oprószenia ich Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Filet i paprykę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle, aż do odparowania płynu. Następnie doprawiamy kurczaka Przyprawą w płynie MAGGI oraz Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY oraz pieprzem. Po ostudzeniu i odsączeniu masła do filetów wkładamy farsz i spinamy je patyczkami. Następnie w naczyniu do zapiekania ukłądamy mięso i polewamy je masłem z patelni. Na koniec wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 50 minut. Kurczaka możemy podać z ziemniakami i sałatą ze śmietaną lub konserwowym ogórkiem. Takie danie z pewnością posmakuje naszym najbliższym!


Kasza jaglana jest jedną z największych inspiracji kulinarnych! Tym razem proponujemy przyrządzenie placków z kaszy jaglanej ze szczypiorkiem oraz sałatką z pomidora z dużą ilością bazylii. Wystarczy kaszę ugotować według opisu podanego na opakowaniu i ostudzić. Następnie do miski wybijamy 2 jajka, dodajemy kaszę i szczypiorek, doprawiamy Przyprawą w płynie MAGGI, solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Kolejnym krokiem jest rozgrzanie na patelni masła i usmażenie małych placuszków na rumiano. Tak przygotowane danie podajemy z sałatką z pomidora, posypaną oliwkami i bazylią oraz skropioną oliwą z oliwek. Pycha!


Po więcej inspiracji na wyjątkowe potrawy z wykorzystaniem Przyprawy w płynie MAGGI zapraszamy na www.winiary.pl.


dostarczył infoWire.pl




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS