Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2016-11-21

A A A POLEĆ DRUKUJ

Pierwszy Mikser Kulinarny z Pawłem Oszczykiem w ramach ,,Szefa dla Młodych Talentów”

150x110

Pierwszym Mikserem Kulinarnym poprowadzonym przez wybitnego szefa kuchni i laureata wielu nagród, Pawła Oszczyka, zainaugurowano nowy cykl warsztatów dla uczniów szkół gastronomicznych. Spotkanie jest częścią programu „Szef dla Młodych Talentów”, który zainicjowała i realizuje sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska.

Pierwszy Mikser Kulinarny został zorganizowany 18 listopada br. w stołecznej Akademii MAKRO specjalnie dla uczestników tegorocznej edycji konkursu ,,Mistrzostwa Młodych Kucharzy”. Poprowadził go Paweł Oszczyk, szef kuchni stołecznej restauracji La Rotisserie, Szef Roku Żółtego Przewodnika Gault & Millau 2016, odznaczony w 2014 roku laurem Prix du Chef de l’Avenir (Kucharz Przyszłości) przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Tematem przewodnim Miksera były ryby i owoce morza – z tych produktów młodzi kucharze pod okiem mistrza przygotowywali swoje propozycje.

Poza częścią warsztatową, Mikser Kulinarny był okazją do spotkania z ekspertem doradztwa personalnego. Dorota Minta z agencji Chef Hunters przygotowała wykład na temat możliwych ścieżek rozwoju kariery kucharza.

,,Szef dla Młodych Talentów” to projekt wspierający uczniów szkół gastronomicznych
w pierwszych krokach ich kariery zawodowej. Program obejmuje dwa główne zakresy działalności: program płatnych staży w MAKRO i cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni.

Szczegółowe informacje o programie oraz o samej aplikacji znajdują się na stronie makro.pl.


dostarczył infoWire.pl




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS