Pierwsze miesiące nowego roku to czas, kiedy w wielu z nas kiełkują marzenia o idealnej sylwetce. Warto zadbać o nią od samego rana, bo jak wiemy, śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. W natłoku obowiązków najlepszą propozycją na szybki, a zarazem pełnowartościowy posiłek będą… płatki zbożowe.
Lubella postanowiła stworzyć aż cztery warianty innowacyjnych płatków zbożowych. Dzięki temu nawet najbardziej wybredni smakosze znajdą propozycję dla siebie. Dla osób dbających o sylwetkę szczególnie polecane są płatki żytnie.
Twoja sylwetka pokocha żyto
Bez dobrze funkcjonującej przemiany materii trudno o idealną sylwetkę. Często jest to powodem wielu frustracji. Wysiłek wkładany w dietę idzie na marne, przez co wielu z nas się zniechęca. Jest jednak kilka sprawdzonych trików, które w znaczny sposób mogą poprawić nasz metabolizm. Jednym z nich jest spożywanie pod rożnymi postaciami żyta. Płatki żytnie zawierają dużą ilość błonnika, składników mineralnych, m.in. żelaza, magnezu czy wapnia. Dzięki temu wspierają metabolizm organizmu i utrzymanie smukłej sylwetki.
Szybkie, pełnowartościowe śniadanie
Każdemu z nas brakuje czasu, w szczególności rano, kiedy zaspani śpieszymy się do szkoły czy pracy. Wszystko robimy w pośpiechu, także śniadanie. Warto zadbać jednak, aby posiłek był nie tylko szybki w przygotowaniu, ale również pełnowartościowy. Płatki żytnie, z jogurtem czy mlekiem przyrządzimy w kilka chwil, a dzięki temu zyskamy potrzebną energię by stawać czoła wymaganiom dnia codziennego. Płatki zbożowe Lubelli to także świetna propozycja na śniadanie on the go, które możemy zabrać ze sobą i zjeść w każdej chwili. Wykonanie koktajlu czy kompozycji z jogurtem i dżemem lub owocami nie zajmie nam dużo czasu, a pozwoli cieszyć się smaczną przekąską w każdej chwili.
Odkryj, co może zboże
Płatki zbożowe Lubelli są najlepszym pomysłem na śniadanie, z mlekiem czy jogurtem, przekąską samą w sobie, deser bądź smakowity dodatek do bardziej wyrafinowanych dań. Ponadto wyróżniają się charakterystycznymi, kolorowymi opakowaniami o nowoczesnym designie. Płatki ryżowe z żurawiną szczególnie cenić będą osoby, którym zależy na uczuciu lekkości. Z kolei płatki jęczmienne z crunchem oraz prażonymi pestkami dyni i słonecznika nie dadzą o sobie zapomnieć wszystkim miłośnikom chrupania, pszenne z dodatkiem czekolady zaspokoją potrzeby tych, którzy cenią sobie odrobinę przyjemności. Poznaj co może zboże i rozsmakuj się we wszystkich wariantach nowych płatków od Lubelli.
CHRUPIĄCE CIASTECZKA Z ORZECHAMI
SKŁADNIKI:
* płatki żytnie Lubella
( z puffem z żyta i czarną porzeczką ) - 2,5 szkl
* mąka pszenna / pełnoziarnista - 3/4 szkl
* ulubione orzechy - włoskie nerkowce, pini - 3/4 szkl
* twarda gruszka - 0,5 szt
* miód wielokwiatowy - 4 łyżki
* jajko - 1 szt
* olej kokosowy - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Olej kokosowy dokładnie miksujemy z miodem, dodajemy pokrojoną w kostkę gruszkę, płatki żytnie Lubella, posiekane orzechy, jajko oraz mąkę.
Wszystko razem dokładnie mieszamy, uważając , by nie zgnieść wszystkich składników.
Formujemy okrągłe ciasteczka, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 160C piekarnika na 20 minut.
dostarczył infoWire.pl