Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2016-04-19

A A A POLEĆ DRUKUJ

Wiosenne sałatki z marką WINIARY!

Sałatki ze świeżych warzyw i owoców to idealny sposób na powitanie nadchodzącej wiosny! W okresie wiosennym natura rozbudza się do życia, dołączmy więc do niej i wzbogaćmy nasze menu wprowadzając do niego pyszne, letnie sałatki. Aż 77% z nas deklaruje, że w tym okresie najchętniej sięga po kompozycje z dodatkiem świeżych warzyw. Sprawdźmy, jakie jeszcze składniki dodajemy do wiosennych sałatek!

  • Majonez DELIkatny WINIARY – to doskonały dodatek do świeżych warzyw i letnich sałatek. Majonez nie dominuje nad warzywami, ale podkreśla ich unikalne walory smakowe. Delikatna, kremowa konsystencja łączy składniki posiłków w smaczną całość.
  • WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami - pozwala na przygotowanie idealnie doprawionej, soczystej i delikatnej piersi kurczaka bez dodawania tłuszczu podczas smażenia.
  • Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY to niezastąpiony składnik marynat do mięs i sosów sałatkowych. Świetnie sprawdza się też w podkreśleniu smaku zup oraz wielu rodzajów przystawek.
  • Sugerowana cena detaliczna produktów:

Majonez DELIkatny WINIARY o pojemności 250 ml – ok. 3,80 zł 
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami- ok. 2,99 zł
Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY – ok. 3,00 zł

Kolorowe i pyszne sałatki są niezastąpione w naszym menu - idealne na lunch czy lekką kolację, przyjęcie czy też spotkanie przy grillu. Ile okazji do ich podania, tyle także sposobów, na jakie możemy je przygotować. Sezonowe, tradycyjne, egzotyczne, łagodne, ostre, z mięsem, wegetariańskie – można wyliczać bez końca. Do przyrządzania tego niezwykle prostego i szybkiego dania możemy również używać przeróżnych składników, w zależności od tego, co lubimy najbardziej. Wiosną i latem aż 77% z nas deklaruje, że częściej sięga po sałatki oraz surówki z dodatkiem świeżych warzyw. Najchętniej wybieranym składnikiem są pomidory - aż 60% z nas wykorzystuje je do przygotowania swoich sałatek. Kolejnym elementem kolorowych, wiosennych kompozycji jest oczywiście sałata (49%), dalej ogórek zielony (48%) i rzodkiewka (11%). Sałatki to jednak nie tylko warzywa, możemy do ich stworzenia wykorzystać całą gamę produktów spożywczych, aby jeszcze bardziej urozmaicić nasz posiłek. Polskie rodziny do sałatek chętnie dodają także ser (7%), kukurydzę konserwową (22%), mięsne dodatki (6%) oraz makaron (3%).

Kompozycja ze świeżych warzyw jest najsmaczniejsza, kiedy ją dobrze doprawimy i wzbogacimy różnorodnymi składnikami. Proponujemy przygotowanie pysznej sałatki z kurczakiem, która sprawdzi się świetnie, jako propozycja na letni obiad! Do jej przygotowania potrzebujemy 1 filetu z kurczaka, WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami, 4 łyżek Majonezu DELIkatnego WINIARY, pół puszki ananasa, pora, sałatę strzępistą, a także sól i pieprz. Zaczynamy od przygotowania mięsa zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wystarczy pierś kurczaka zawiniętą w WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami usmażyć na patelni bez dodawania tłuszczu podczas smażenia przez około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu. Następnie sałatę rwiemy na kawałki i przekładamy do miski. Białą część pora kroimy najpierw wzdłuż, następnie w pół-talarki oraz dodajemy do miski razem z pokrojonymi w kostkę plastrami ananasa i kurczaka. Wszystkie składniki naszej sałatki łączymy z Majonezem DELIkatnym WINIARY, na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Pyszna, letnia potraw gotowa!

Wielbicielom niestandardowych połączeń smakowych z pewnością przypadnie do gustu natomiast sałatka z truskawkami i szparagami. Propozycja ta perfekcyjnie łączy wiosenne smaki i kolorystykę na jednym talerzu! By stworzyć tą wyjątkową kompozycję będziemy potrzebować: 12 truskawek, 8 kulek sera mozzarella, 30g orzechów, pół pęczka zielonych szparagów, 200g rukoli. Dressing, którym polejmy naszą sałatkę przygotujemy z 4 łyżek oliwy z oliwek, soku z połowy cytryny, oraz łyżki Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Na początek z umytych i osuszonych truskawek usuwamy szypułki i kroimy je na połówki albo ćwiartki (w zależności od wielkości). Następnie szparagi myjemy i odcinamy z nich zdrewniałe końcówki. Część z nich blanszujemy we wrzątku przez 2 minuty i płuczemy w zimnej wodzie – te podajemy w całości, a część surowych szparagów kroimy obieraczką do warzyw na paski. Rukolę myjemy i suszymy. Następnie przygotowujemy dressing, skrapiamy nim wszystkie składniki sałatki i gotowe. Tak przygotowane danie świetnie pasuje do dań z grilla. Smacznego!

 

Więcej inspiracji na oryginalne i smaczne sałatki można znaleźć na stronie www.winiary.pl.

* Dane pochodzą z badania konsumenckiego „Odkrywamy smaki rodzinnych chwil”, Millward Brown na zlecenie marki WINIARY.


dostarczył infoWire.pl




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS