chleb orkiszowy

Krycha Data ostatniej zmiany: 2011-12-24 12:48:05

chleb orkiszowy

2011-12-23 21:58:25 - Krycha

Witam.
Upiekłam chleb orkiszowy z mąki orkiszowej kupionej w sklepie
i według przepisu z opakowania tej mąki.
Zastanawia mnie czemu podczas pieczenia zapada się górna część,
choć w chwili włożenia do piekarnika góra była pięknie wyrośnięta.
Piekłam w temp. 220 st. ok 40 minut.
Po chwili przebywania ciasta w piekarniku widać było, jak zaczyna
opadać.
Efekt widać na zdjęciu.
picasaweb.google.com/110636404017483245604/ChlebOrkiszowy#5689429058992330210
U Was też tak bywa?

Pozdrawiam Krycha.
--
...kiedy autorytet ma poglądy inne niż środowisko, środowisko nie
zmienia poglądów, zmienia autorytet..
M. Dąbrowska.



Re: chleb orkiszowy

2011-12-24 12:48:05 - PH

W dniu 2011-12-23 21:58, Krycha pisze:
> Zastanawia mnie czemu podczas pieczenia zapada się górna część,
> choć w chwili włożenia do piekarnika góra była pięknie wyrośnięta.
> Pozdrawiam Krycha.

Za dużo drożdży.




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS