Podgrzewanie talerzy
2012-01-06 01:25:52 - vcore
trzymają talerze porcelanowe (nieco gorzej szklane), oczywiście im grubszy tym lepiej.
Największa korzyść z podgrzewania talerzy to oczywiście zapobieganie szybkiemu stygnięciu potrawy
(szczególnie na brzegach)
Polecam szczególnie w przypadku niewielkich dań, choć sprawdza się również w przypadku typowych dań
obiadowych
--
Sigmeo Sp. z o.o. - Agencja interaktywna
www.sigmeo.pl / kontakt@sigmeo.pl
NIP 622-276-68-17 REGON 301772480 KRS 0000389386
Re: Podgrzewanie talerzy
2012-01-06 07:37:12 - J-23
> Podgrzewam je do temperatury 70-75°C w piekarniku, z moich obserwacji wynika że najlepiej ciepło
> trzymają talerze porcelanowe (nieco gorzej szklane), oczywiście im grubszy tym lepiej.
>
> Największa korzyść z podgrzewania talerzy to oczywiście zapobieganie szybkiemu stygnięciu potrawy
> (szczególnie na brzegach)
>
> Polecam szczególnie w przypadku niewielkich dań, choć sprawdza się również w przypadku typowych dań
> obiadowych
>
> --
> Sigmeo Sp. z o.o. - Agencja interaktywna
>
> www.sigmeo.pl/ kont...@sigmeo.pl
> NIP 622-276-68-17 REGON 301772480 KRS 0000389386
zawsze podgrzewam filizanki do kawy. ekspres mam przelewowy, co to sie
go stawia na gazie. przed nalaniem kawy zawsze wlewam wczesniej
wrzatek do filizanek