Morskie stwory i inne takie... :D
2012-02-28 14:49:11 - Anai
z dorsza nabyłam jeszcze sardynki w oleju, anchois, małże podwędzane
i kalmary w sosie amerykańskim...
Z sardynkami jakoś sobie poradzę, z anchois już sobie poradziłam (na
pizze wrzuciłam) ale nie mam pomysłu jak wykorzystać te małże (też
pizza?) a zwłaszcza kalmary w amerykanckim sosie - co to u diabła jest
ten sos amerykański??
Rzućcie proszę jakimiś pomysłami coby mi się to samo dobro nie zmarnowało...
--
Pozdrawiam
Anai
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** photo-of-anai.gu.ma/ *****
Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne.
Re: Morskie stwory i inne takie... :D
2012-02-28 15:14:28 - czeremcha
> nie mam pomysłu jak wykorzystać te małże (też
> pizza?) a zwłaszcza kalmary w amerykanckim sosie - co to u diabła jest
> ten sos amerykański??
Do sałatki?
Małże:
events.nytimes.com/recipes/3914/1994/10/16/Pasta-With-Smoked-Mussels-And-Tomatoes/recipe.html
W ogóle - jak wrzucić smoked mussels do googli - to wychodzą głównie
makarony...
Amerykański sos też się w googlach znalazł, a kalmary w tym sosie jako
samodzielne danie /przystawka?/.
Ania